Si in 2019 se continua posibilitatea platii dividendelor in avans, trimestrial, nu doar o data pe an!

Avantaj financiar pentru antreprenori!
Munca suplimentara pentru contabili! A aparut noul formular al Declaratiei unice pentru anul 2019.
 Lucrarea Impozitarea dividendelor 2019 va ofera indicatii de
 completare si de calculare a impozitelor pe care le
 veti datora in 2019 pentru dividendele incasate.

Stimate actionar,
 
Legea nr. 163/2018 da posibilitatea actionarilor si
asociatilor sa incaseze mai rapid dividendele platite de catre companii
- anume trimestrial, nu doar la sfarsitul anului, dupa aprobarea situatiilor financiare!

Iar asta inseamna un avantaj fiscal important pentru patroni:
ei vor putea obtine trimestrial bani sub forma de dividende si nu vor mai fi nevoiti sa se angajeze in propriile firme sisa isi plateasca salarii impozitate mult mai dur!


In Monitorul Oficial nr. 792 din 17 septembrie 2018 a fost publicat O.M.F.P. nr. 3.067 din 10 septembrie 2018 pentru completarea unor reglementari contabile privind repartizarea dividendelor trimestrial.

Toate aceste informatii se regasesc in lucrarea 

Impozitarea dividendelor in 2019.
 

Va reamintim:
  • la salarii se platesc 10% impozit pe venit, 25% CAS, 10% CASS si 2,25% contributie asiguratorie pentru munca, toate aplicate la salariul brut;
  • la dividende se platesc in schimb 5% impozit pe venit si CASS de 2.496 de lei daca valoarea dividendelor depaseste 12 salarii minime brute pe economie;
  • incepand cu 2019, Declaratia Unica nu se mai poate depunde la ghiseu!
 
A incasa trimestrial dividende este mult mai avantajos!
 
Aflati explicatii si comentarii complete privind implicatiile Legii nr. 163/2018 dintr-o lucrare de ultima ora a editurii Rentrop & Straton – 
Impozitarea dividendelor in 2019!

Lucrarea este realizata de un reputat profesionist: consultant fiscal, Ionut Jinga, specialist in probleme de procedura fiscala, TVA, impozit profit, impozit venit si contributii sociale obligatorii, specialist in contabilitate financiara si de gestiune. 

 
 
 

Visul actionarilor de a retrage de mai multe 
ori pe an bani din casierie a devenit realitate!
 
Da, conform Legii nr. 163/2018, dividendele catre actionari/asociati se pot plati trimestrial, si nu doar o data pe an, asa cum era pana in 2018!
 
Altfel spus, patronii au posibilitatea sa culeaga de mai multe ori pe an roadele capitalului investit in firma, asa cum si angajatii firmei primesc lunar salariul pentru activitatea depusa in luna precedenta, si nu o data pe an.
 
 
De retinut:
 
1. Repartizarea trimestriala a dividendelor se face in limita profitului contabil net realizat trimestrial din care se scad pierderile reportate si sumele repartizate la rezerve. Regularizarea diferentelor rezultate din distribuirea anticipata urmeaza sa se realizeze prin situatiile financiare anuale.
 
2. Dividendele repartizate si platite in plus in cursul anului se restituie in termen de 60 de zile de la data aprobarii situatiilor financiare anuale. Obligatia de restituire intervine pentru persoanele care au incasat dividende trimestrial, iar conducerea societatii are sarcina de a urmari recuperarea acestor sume si de dispune masurile care se impun in acest scop.
 
3. Consituie infractiune fapta de a incasa si de a plati dividende din beneficii fictive ori care nu puteau fi distribuite, in lipsa situatiilor financiare preliminare sau a situatiilor financiare anuale.
 
Detalii complete gasiti pe lucrarea Impozitarea dividendelor in 2019.
 


Va prezentam cel mai util material despre
noutatile aduse de O.U.G. nr. 18 privind dividendele!

Impozitarea dividendelor in 2019 explica in detaliu toate aspectele practice legate de distribuirea si plata dividendelor. Ofera solutii impecabile pentru cele mai frecvente si controversate probleme create de O.U.G. nr. 18 si prezinta situatii 100% reale care, abordate in mod nepotrivit, pot avea consecinte grave!
 
Nu uitati, aplicarea gresita a prevederilor Codului fiscal si mai ales a legislatiei privind disciplina financiar-valutara in legatura cu plata in numerar a dividendelor atrage dupa sine:
 
• amenzi mari

• raspundere penala
 
• situatii catastrofale pentru firma, greu sau imposibil de reparat
 
Lucrarea Impozitarea dividendelor in 2019 este realizat de un reputat profesionist – Ionut Jinga, consultant fiscal, specialist in probleme de procedura fiscala, TVA, impozit profit, impozit venit si contributii sociale obligatorii, specialist in contabilitate financiara si de gestiune.
 
 


De ce sa cumparati acesta lucrare?

Lucrarea prezinta tratamentul oarecum diferit al contributiei de sanatate aferente dividendelor: in 2019 in calculul plafonului CASS se iau veniturile distribuite si incasate incepand cu anul 2018;

 Veti afla studii de caz referitoare la platile in valuta de dividende, precum si la sumele maxime care pot fi platite in numerar;


 
Veti afla principalele modificari aduse de O.U.G. nr. 18/2018 privind contributia de sanatate datorata in anul 2019, urmare a veniturilor din dividende ce se vor realiza in acest an;
 
Pentru contabili este necesar si util acest material intrucat vor face cunostinta cu noile obligatii pe care le au ca urmare a repartizarii anticipate a profitului curent pentru dividende;
 
  • In acest fel se vor evita greseli imposibil de reparat si cu urmari catastrofale atat pentru actionarii care primesc necuvenit dividende, cat si pentru contabilii care nu au efectuat corect calcule si inregistrari contabile. Nu mai vorbim de latura penala care poate aparea urmare a acordarii de dividende in cursul unui trimestru in care profitul contabil nu este real!

Veti invata sa completati corect Declaratia unica in baza careia vi se va stabili contributia de sanatate din 2019;
 
 
Veti face cunostinta cu sistemul de bonificatii acordate de ANAF pentru plata anticipata a contributiei de sanatate si pentru depunerea online a Declaratiei unice;

Veti afla ce sunt de fapt dividendele si de ce firmele au inceput sa distribuie masiv incepand cu anul 2016 profiturile catre dividende;
 
 
Veti invata sa calculati conform legii impozitul pe dividende, sa-l declarati la bugetul de stat si sa completati corect Declaratia informativa anuala privind impozitul retinut la sursa;
 
Veti consulta exemple, studii de caz si formule contabile privind reflectarea in contabilitate a principalelor operatiuni legate de dividende;
 

Veti avea acces la o multime de studii de caz privind implicatiile fiscale ale repartizarii dividendelor catre actionari sau asociati;
 
 

Exemple de situatii care creeaza probleme in aceasta perioada

Intrebare: In situatia in care o persoana juridica a repartizat dividende in anul 2018 si a platit impozitul de 5% aferent in anul 2018, dar mai are dividende nete de ridicat in anul 2019, datoreaza CASS la aceste dividende?
 
Intrebare: Profitul anului 2017 in suma de 95.000 lei a fost repartizat pe dividende in anul 2018. Dividendele au fost incasate in totalitate in anul 2018 de catre asociatul unic care este si salariat. In anul 2019, administratorul, persoana fizica, trebuie sa depuna Declaratia unica si trebuie sa achite CASS pentru sumele incasate drept dividende in anul 2018?
 
Intrebare: In 2019 se repartizeaza dividende aferente anilor trecuti:
 
a. Asociat pensionar - se aloca dividende in anul 2019, in suma de 15.000 lei. Trebuie sa depuna Declaratia unica?
Se declara pentru CASS? Pana la ce data se depune Declaratia?
 
b. Asociat angajat primeste dividende in mai multe transe. Pana in luna mai se aloca sub 22.800 lei. In iulie mai primeste dividende care, insumate cu cele din luna mai, depasesc 22.800 lei. Asociatul trebuie sa depuna Declaratia unica. Ce anume declara, impozit, CAS, CASS? Pana la ce data se depune Declaratia?
 
c. Asociatul nu este angajat. Primeste dividende peste 22.800 lei. Trebuie sa depuna Declaratia unica? Ce declara, impozit, CAS, CASS?
Pana la ce data se depune Declaratia?
11 subiecte de mare actualitate, tratate impecabil
pe lucrarea “Impozitarea dividendelor in 2019”
 
1. De ce majoritatea firmelor au inceput din 2016 sa distribuie profitul pentru dividende? Se mentine cota impozitului si in anul 2019?
 
2. Modificarile aduse de O.U.G nr. 18/2018 cu privire la contributia de sanatate aferenta veniturilor din investitii sub forma de dividende.
 
3. Ce sunt dividendele, cine sunt beneficiarii si cum se distribuie?
 
4. Care sunt conditiile pentru repartizarea dividendelor?
 
5. Modul de distribuire a dividendelor in contextul Legii nr. 163/2018?
 
6. Cum se impoziteaza veniturile din dividende, ce obligatii fiscale atrag dupa sine?
 
7. Monografie contabila privind repartizarea dividendelor.
 
8. Care este termenul de plata al dividendelor si in ce limita se pot plati in numerar?
 
9. Studii de caz privind reflectarea in contabilitate a principalelor operatiuni legate de plata dividendelor.
 
10. Studii de caz privind persoanele obligate la plata contributiei de sanatate in anul 2019 pentru dividendele estimate a se obtine in anul 2019.
 
11. Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile de asigurari sociale. Prezentare, mod de completare si bonificatii acordate.
 
 
 
 
 
Comandati chiar acum lucrarea pe suport USB (stick)
“Impozitarea dividendelor in 2019”!
 
Oferta valabila 48 de ore!
20% REDUCERE
Pret standard: 157.5 lei (TVA inclusa)

 
 
In maximum 5 zile veti primi produsul prin curier si veti beneficia de oferta speciala la lansarea produsului: achitati doar 121 + 5% TVA = 127.05 lei curierului, la livrare. 
In plus, beneficiati de GARANTIE integrala timp de 30 de zile! Daca aveti cea mai mica nemultumire legata de continutul STICK-ului, ni-l puteti returna in ambalajul nedeteriorat pe adresa Ghiseul extern 3, O.P. 39 sector 3 Bucuresti.
Veti primi integral suma achitata, fara absolut nicio intrebare din partea noastra.
 Format: STICK (USB - 4 GB)
Pret: 121 lei + 5% TVA (127.05 lei) - redus de la 150 lei + 5% tva (157.5 lei).
Livrare: prin curier, la sediul dvs.
Plata: direct curierului, in momentul livrarii/ OP/ online cu card-ul


Asteptam cu placere comanda dvs.!
 
Cu deosebita consideratie,
 
Alexandra-Nicoleta Caliman,

Coordonator proiect
Divizia Fiscalitate
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton 

 


M.B.


Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna septembrie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.
Bifati produsele dorite:
Cantitate:
Persoanele care au comandat produsul Impozitarea dividendelor 2019 au fost interesate si de:
Cantitate:

Cos cumparaturi

Momentan, nu aveti produse adaugate in cos!
Finalizeaza comanda

Detalii livrare

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale si de marketing.

termenii si conditiile site-ului!

Vezi detalii cos
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.